În urma achizițiilor de aparatură și echipamente inițiate de Spitalul Municipal Sebeș, în ultima săptămână, au fost livrate 2 monitoare pentru funcții vitale (din comanda de 4 bucăți), celelalte 2 urmând a fi livrate în cursul săptămânii viitoare. De asemenea, au fost livrate cele 5 pulsoximetre, comandate pentru compartimentul ATI. Sunt asigurate echipamente de protecție și materiale sanitare pentru personalul spitalului, în vederea limitării și combaterii pandemiei de Covid-19.
În primul semestru al anului 2020, la propunerea primarului Dorin Nistor, sume de peste 1,45 milioane lei au fost alocate din bugetul Municipiului Sebeș pentru Spitalul Municipal Sebeș. Astfel, în primul trimestru al anului au fost alocați 953.900 lei, iar în cursul lunii mai 2020, respectiv al doilea trimestru, au fost alocați 499.000 de lei, din bugetul Municipiului Sebeș, care vor fi utilizați tot de Spitalul Municipal Sebeș, pentru cheltuielile de funcționare și pentru dotările cu echipamente și materiale sanitare de protecție, necesare limitării răspândirii infecțiilor cu virusul Covid-19 și tratării afecțiunilor generate de acesta, precum și pentru finanțarea unor programe de sănătate publică, așa cum este cel destinat prevenirii și controlului tuberculozei etc.
Activitatea Spitalului Municipal Sebeș reluată, în ambulatoriu, pe bază de programare
Odată ridicate măsurile instituite prin starea de urgență, activitatea Spitalului Municipal Sebeș a fost reluată, în zona de ambulatoriu. Pacienții sunt rugați să apeleze la programări prealabile (la numărul de telefon 0258-731712) pentru a beneficia de serviciile medicale solicitate și să parcurgă o procedură de triaj epidemiologic la intrarea în spital. Internările în spital se fac cu respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu virusul Covid-19, impuse prin Ordinul nr. 828 din data de 15 mai 2020, care reglementează activitatea la nivelul unităților sanitare non-Covid, pe perioada stării de alertă și care explică modalitățile în care se acordă asistența medicală de specialitate pacienților care se prezintă la spital sau care se adresează cabinetelor medicale ambulatorii.