Mă numesc Cunțan Ioan, am vârsta de 50 de ani , m-am născut în Gârbova în anul 1970 și locuiesc în localitatea Câlnic din anul 1990. Sunt căsătorit și am un fiu. Sunt candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Câlnic. Sunt Consilier local al Consiliului Local Câlnic de patru mandate. De profesie sunt asistent veterinar pe raza comunelor Câlnic și Cut și în toți acești ani am învățat ce înseamnă munca, modestia, integritatea, bunul simț, am luptat mereu să le ofer oamenilor de lângă mine încredere și respect intrând în contact direct cu cetățenii și ascultându-le dorințele și nemulțumirile. Ce înseamnă un primar bun în viziunea mea? Un primar bun este omul acela care cunoaște comuna, întelege nevoile oamenilor, care îi ascultă și acționează în consecință pentru rezolvarea acestora necondiționat. Un primar bun este acel primar cu care poți vorbi oricând și care te ascultă. Un primar bun nu se răzbună niciodată pe nimeni. El iese din birou și se implică personal în rezolvarea și observarea problemelor cu care se confruntă oamenii.
Nu aș putea spune că locuitorii Câlnicului nu au votat un pesedist… La ultimile alegeri locale diferența dintre actualul primar și candidatul PSD a fost de doar 30 voturi, avem 4 mandate de consilier local din 11, practic la consiliul local am avut cele mai multe voturi.
Echipa mea de consilieri locali dorim să o facem una cât mai echilibrată, având oameni din toate mediile sociale,inclusiv din partea rromilor. oameni capabili, dornici să se implice spre binele comunității, cât și oameni cu experiență în administrația locală, să formez o echipă echilibrată și bine pregătită.
Mai departe, vă propun câteva puncte de interes major care fac parte din programul meu:
-La infrastructura Câlnicului este foarte mult de lucru, acum au început lucrările de canalizare, iar finalizarea acestui proiect este o prioritate momentan. Căminul Cultural este în stare de degradare, iar biserica are nevoie de lucrări de întreținere și de o capelă. Pentru locuitori satului Deal, cea mai stringentă problemă este apa potabilă și reabilitarea/asfaltarea tuturor străzilor aparținătoare, de asemenea Căminul Cultural are nevoie de lucrări de întretinere. Clădirea unde funcționează un punct de lucru pentru medicul de familie a fost neglijată în totalitate până acum, iar acum în prag de alegeri se cârpește câte ceva. Și la Școala generală din Deal construcția de toalete este amânată de ani de zile aceasta neputând fi autorizată sanitar pentru funcționare. Salutăm totodată înființarea recentă a Asociației Crescătorilor de animale pe satul Deal care de la început s-a implicat enorm în rezolvarea unor probleme stringente a fermierilor din Deal și pe care am dori să o sprijinim cu tot ce este nevoie pentru o bună funcționare. Din experiența altor comune am ajuns la concluzia că toate aceste proiecte se pot realiza doar accesând fonduri europene, așadar prioritatea mea și a echipei mele se va axa pe atragerea de fonduri europene cu care o să reușim să ridicăm nivelul de trai al locuitorilor comunei noastre.
-Inființarea rețelei de alimentare cu gaz natural;
-Reabilitarea trotuarelor, rigolelor și a podețelor, pentru o infrastructură modernă și eficientă;
-Reabilitarea și reparația drumurilor comunale, a trotuarelor, reabilitarea șanțurilor pentru a se evita colmatarea și afectarea pe viitor a acestora;
-Creșterea calității serviciilor publice pentru cetățeni atât la sediul primăriei, cât și în mediul online.
-Nu în ultimul rând aș dori să vorbim despre dezvoltarea turismului la Câlnic. Avem Cetatea Câlnicului, Monument inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Împreună cu asociația ARS TRANSSILVANIAE din Cluj Napoca (asociație care a menținut și îngrijit cetatea). Dorim să avem o colaborare în vederea promovării comunei Câlnic ca zonă turistică și includerea ei în circuitele turistice.
În final vreau să mulțumesc cetățenilor comunei Câlnic pentru încrederea pe care ne-au acordat-o de fiecare dată când le-am cerut acest lucru și să le promit că mă voi implica sincer în rezolvarea problemelor cu care se confruntă comuna noastră.